Mitä ovat LinkedIn kuvakoot?

linkedin kuvakoot

LinkedIn on maailmanlaajuinen ammatillinen verkostoitumispalvelu, joka on suunniteltu erityisesti ammattilaisten yhteydenpitoon ja uramahdollisuuksien etsintään. Visuaalisuus on tärkeässä roolissa LinkedIn-profiilien ja -julkaisujen menestyksessä. Kuvien oikea koko ja laatu voivat vaikuttaa merkittävästi siihen, kuinka profiilisi tai yrityksesi näkyy ja houkuttelee yhteyksiä ja mahdollisuuksia. Tässä artikkelissa käsitellään eri LinkedIn-kuvakokoja ja niiden merkitystä.

Profiilikuvan koko

Profiilikuva on ensimmäinen asia, jonka ihmiset huomaavat, kun he vierailevat profiilissasi. Sen tulee olla selkeä ja ammattimainen. LinkedIn suosittelee seuraavia profiilikuvan kokoja:

 • Koko: 400 x 400 pikseliä (vähintään)
 • Suhde: 1:1 (neliö)
 • Tiedostomuoto: PNG tai JPG
 • Tiedoston enimmäiskoko: 8 MB

Profiilikuvan tulee olla korkealaatuinen ja edustava. Varmista, että kasvosi ovat selkeästi näkyvissä ja tausta on neutraali, jotta huomio pysyy sinussa.

Taustakuvan koko

Taustakuva eli kansikuva on loistava tapa tuoda esiin persoonallisuuttasi ja ammattillista brändiäsi. Se näkyy profiilikuvaasi taustalla ja tarjoaa mahdollisuuden lisätä visuaalista vetovoimaa profiiliisi. LinkedInin suositukset taustakuvan koolle ovat:

 • Koko: 1584 x 396 pikseliä
 • Suhde: 4:1
 • Tiedostomuoto: PNG, JPG tai GIF
 • Tiedoston enimmäiskoko: 8 MB

Taustakuva voi sisältää ammatillisia saavutuksia, yrityksen logon tai visuaalisen esityksen alastasi. Tärkeintä on varmistaa, että se on visuaalisesti houkutteleva ja ammatillinen.

Yrityssivun logon koko

Yrityssivun logo on keskeinen osa yrityksesi brändäystä LinkedInissä. Sen tulisi olla selkeä ja tunnistettava, jotta se edustaa yritystäsi parhaalla mahdollisella tavalla. LinkedIn suosittelee seuraavia yrityssivun logon kokoja:

 • Koko: 300 x 300 pikseliä
 • Suhde: 1:1 (neliö)
 • Tiedostomuoto: PNG tai JPG
 • Tiedoston enimmäiskoko: 4 MB

Varmista, että logosi on hyvälaatuinen ja erottuu selkeästi kaikilla laitteilla.

Yrityssivun kansikuvan koko

Kansikuva yrityssivulla toimii samalla tavalla kuin henkilökohtaisessa profiilissa, tarjoten visuaalisen mahdollisuuden esitellä yritystäsi ja sen arvoja. LinkedIn suosittelee seuraavia yrityssivun kansikuvan kokoja:

 • Koko: 1128 x 191 pikseliä
 • Suhde: 4:1
 • Tiedostomuoto: PNG, JPG tai GIF
 • Tiedoston enimmäiskoko: 4 MB

Kansikuvan tulisi heijastaa yrityksesi brändiä ja ammattimaisuutta. Se voi sisältää kuvia tuotteista, tiimistä tai toimipisteestä.

Julkaisukuvan ja artikkelikuva

LinkedInissä julkaisut ja artikkelit ovat tärkeä osa sisällön jakamista ja näkyvyyden lisäämistä. Kuvien oikea koko varmistaa, että julkaisut näyttävät ammattimaisilta ja houkuttelevilta. LinkedIn suosittelee seuraavia kokoja julkaisukuville ja artikkelikuvalle:

 • Julkaisukuva: 1200 x 627 pikseliä
 • Artikkelin pääkuva: 744 x 400 pikseliä

Näiden kuvien tulisi olla korkealaatuisia ja relevantteja julkaistun sisällön kannalta. Kuvien tarkoituksena on kiinnittää huomio ja houkutella käyttäjiä lukemaan lisää.

LinkedIn Stories -kuvakoot

LinkedIn Stories on uusi ominaisuus, joka tarjoaa mahdollisuuden jakaa lyhytaikaisia päivityksiä visuaalisessa muodossa. Näiden kuvien ja videoiden oikea koko on tärkeää optimaalisen näyttökokemuksen varmistamiseksi:

 • Kuva tai video: 1080 x 1920 pikseliä
 • Suhde: 9:16

Stories-sisältö on näkyvissä vain 24 tuntia, mutta sen visuaalinen laatu voi vaikuttaa merkittävästi siihen, kuinka hyvin se tavoittaa yleisösi.

Lisää vinkkejä tehokkaiden LinkedIn-kuvien luomiseen

Käytä kuvia, jotka herättävät tunteita ja kertovat tarinan.

Käytä kuvia, jotka korostavat brändisi identiteettiä ja visuaalista ilmettä.

Käytä kuvia, jotka ovat relevantteja keskustelunaiheellesi.

Käytä kuvia, jotka kannustavat ihmisiä toimimaan, kuten tykkäämään, kommentoimaan tai jakamaan sisältöäsi.

Muista, että kuvat ovat vain yksi osa onnistunutta LinkedIn-strategiaa. Varmista, että profiilisi on täydellinen, olet aktiivinen verkostossa ja jaat arvokasta sisältöä.

Yhteenveto

LinkedIn-kuvakoot ovat tärkeä osa ammatillisen profiilin ja yrityssivun visuaalista ilmettä. Oikean kokoiset ja korkealaatuiset kuvat voivat parantaa profiilisi houkuttelevuutta ja edistää ammatillista brändäystä. Muistamalla nämä suositukset ja käyttämällä oikeita kuvakokoja, voit varmistaa, että profiilisi tai yrityssivusi näyttää ammattimaiselta ja erottuu positiivisesti muiden joukosta. Visuaalinen ilme on keskeinen tekijä verkostoitumisessa ja uramahdollisuuksien luomisessa, joten panosta laadukkaisiin ja oikeankokoisiin kuviin LinkedInissä.

Tutustu myös Mikä on SEO? oppaaseen ja saat vielä paremman käsityksen SEO:sta.

Tietoa meistä

Digitoimisto Pulse on erikoistunut somekanavien hallintaan ja sisällöntuotantoon. Aikataulutamme ja julkaisemme organisaatioosi tavoitteisiin sopivaa sisältöä puolestasi. Löydä uusia asiakkuuksia ja syvennä asiakaskokemusta.

Pysy alasi kärjessä tiedon ansiosta. Saat markkinoinnin parhaita käytäntöjä mailiisi 1-2 krt/kk.
* Pakollinen
Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue