Mikä on paras verkkokauppa alusta?

paras verkkokauppa alusta

Paras verkkokauppa-alusta riippuu täysin verkkokaupan ja yrittäjän tarpeista. Ei ole olemassa yhtä alustaa, joka sopisi kaikille. On kuitenkin olemassa useita tekijöitä, jotka on otettava huomioon alustaa valittaessa, kuten:

Budjetti: Verkkokauppa-alustat voivat vaihdella ilmaisista erittäin kalliisiin. On tärkeää määrittää budjettisi ennen kuin aloitat alustojen vertailun.

Tekninen osaaminen: Jotkut verkkokauppa-alustat ovat helppokäyttöisempiä kuin toiset. Jos sinulla ei ole paljon teknistä osaamista, saatat haluta valita helppokäyttöisen alustan.

Verkkokaupan ominaisuudet: Mieti, mitä ominaisuuksia tarvitset verkkokaupassasi. Tarvitsetko esimerkiksi tuotehallintaa, varastonhallintaa, maksujenkäsittelyä tai markkinointityökaluja?

Skaalautuvuus: Jos aiot kasvattaa verkkokauppaasi tulevaisuudessa, tarvitset alustan, joka skaalautuu tarpeidesi mukaan.

Tuki: On tärkeää valita alusta, joka tarjoaa hyvää tukea. Näin saat apua, jos sinulla on ongelmia verkkokauppasi kanssa.

Suosituimpia verkkokauppa-alustoja

WooCommerce

WooCommerce on ilmainen lisäosa WordPress-sisältöhallintajärjestelmään. Se on erittäin suosittu valinta pienille ja keskisuurten verkkokaupoille. WooCommerce on helppokäyttöinen ja skaalautuva, ja siihen on saatavilla laaja valikoima lisäosia ja teemoja.

Shopify

Shopify on pilvipohjainen verkkokauppa-alusta, joka on helppokäyttöinen ja siinä on monia ominaisuuksia. Shopify ei ole ilmainen, mutta se tarjoaa useita hinnoitteluvaihtoehtoja.

MyCashflow

MyCashflow on suomalainen verkkokauppa-alusta, joka on suunniteltu erityisesti pienille ja keskisuurten yrityksille. MyCashflow on helppokäyttöinen ja siinä on suomenkielinen tuki.

Vilkas

Vilkas on toinen suomalainen verkkokauppa-alusta, joka on tunnettu helppokäyttöisyydestään ja skaalautuvuudestaan. Vilkas sopii hyvin sekä pienille että suurille verkkokaupoille.

Magento

Magento on tehokas verkkokauppa-alusta, joka sopii parhaiten suurille yrityksille. Magento on monimutkaisempi käyttää kuin muut alustat, mutta se tarjoaa enemmän ominaisuuksia ja skaalautuvuutta.

Kuitenkin Magento voi olla ylivoimainen pienille yrityksille ja aloittelijoille, sillä sen käyttöönotto ja ylläpito vaativat huomattavia teknisiä resursseja. Lisäksi Magenton Enterprise-versio on erittäin kallis, mikä tekee siitä paremman vaihtoehdon suuremmille yrityksille.

BigCommerce

BigCommerce on toinen suosittu verkkokauppa-alusta, joka tarjoaa laajan valikoiman ominaisuuksia ja on helppokäyttöinen. Se tukee monikanavaista myyntiä, eli voit myydä tuotteitasi useissa eri kanavissa, kuten Amazonissa, eBayssa ja Facebookissa. BigCommerce tarjoaa myös erinomaiset SEO-työkalut ja markkinointiominaisuudet, jotka auttavat parantamaan näkyvyyttäsi verkossa.

BigCommercen haittapuoli on sen hinnoittelu. Vaikka se tarjoaa laajan valikoiman ominaisuuksia, kuukausimaksut voivat olla korkeat, erityisesti jos tarvitset edistyneempiä ominaisuuksia. Lisäksi jotkut käyttäjät ovat raportoineet, että BigCommercen teemat eivät ole yhtä muokattavissa kuin joidenkin kilpailijoiden.

Wix eCommerce

Wix on tunnettu helppokäyttöisestä verkkosivustojen rakennustyökalustaan, ja sen verkkokauppa-alusta Wix eCommerce ei ole poikkeus. Wix tarjoaa intuitiivisen vedä ja pudota -editorin, jonka avulla voit helposti luoda kauniita verkkokauppoja ilman teknistä osaamista. Se on erityisen hyvä vaihtoehto pienille yrityksille ja yksityisyrittäjille, jotka haluavat saada verkkokauppansa nopeasti pystyyn.

Wixin rajoitukset liittyvät lähinnä sen muokattavuuteen ja skaalautuvuuteen. Suuremmat yritykset ja ne, joilla on monimutkaisempia tarpeita, saattavat huomata, että Wix ei pysty vastaamaan kaikkiin heidän vaatimuksiinsa. Lisäksi Wixin sovelluskauppa on pienempi kuin monilla muilla alustoilla.

Muita vertailun arvoisia verkkokauppa-alustoja ovat mm. Wix, Squarespace ja PrestaShop.

On tärkeää tehdä huolellinen vertailu eri verkkokauppa-alustojen välillä ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Vertaa alustojen ominaisuuksia, hintoja, tukea ja skaalautuvuutta. Voit myös lukea arvosteluja ja kysyä neuvoja muilta verkkokauppiailta.

Lisäksi on tärkeää muistaa, että verkkokauppa-alusta on vain yksi osa verkkokaupan perustamista. Sinun on myös hankittava verkkotunnus, verkkopalvelin ja maksujenkäsittelypalvelu. Sinun on myös luotava markkinointistrategia ja varmistettava, että verkkokauppasi on optimoitu hakukoneita varten.

Yhteenveto

Paras verkkokauppa-alusta riippuu pitkälti yrityksesi tarpeista, budjetista ja teknisestä osaamisesta. Shopify on erinomainen valinta niille, jotka haluavat helppokäyttöisen ja laajasti tuetun alustan. WooCommerce sopii parhaiten niille, joilla on jonkin verran teknistä osaamista ja jotka haluavat joustavuutta. Magento on hyvä vaihtoehto suurille yrityksille, jotka tarvitsevat monimutkaisia ratkaisuja ja skaalautuvuutta. BigCommerce tarjoaa erinomaiset monikanavaisen myynnin ja markkinointiominaisuudet, mutta voi olla kallis. Wix eCommerce on loistava valinta pienille yrityksille, jotka arvostavat helppokäyttöisyyttä ja nopeaa käyttöönottoa.

Lopulta on tärkeää arvioida omat tarpeesi ja budjettisi huolellisesti ennen päätöksen tekemistä. Jokaisella alustalla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, joten valitse se, joka parhaiten tukee yrityksesi tavoitteita ja kasvusuunnitelmia.

Tietoa meistä

Digitoimisto Pulse on erikoistunut somekanavien hallintaan ja sisällöntuotantoon. Aikataulutamme ja julkaisemme organisaatioosi tavoitteisiin sopivaa sisältöä puolestasi. Löydä uusia asiakkuuksia ja syvennä asiakaskokemusta.

Pysy alasi kärjessä tiedon ansiosta. Saat markkinoinnin parhaita käytäntöjä mailiisi 1-2 krt/kk.
* Pakollinen
Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue