Mikä on LinkedIn?

mikä on linkedin

LinkedIn on maailman suurin ammatillinen verkostoitumissivusto, joka perustettiin vuonna 2003. Palvelu mahdollistaa käyttäjien luoda ja ylläpitää ammatillisia profiileja, joissa he voivat esitellä työ- ja koulutushistoriaansa, osaamistaan ja saavutuksiaan. LinkedInin kautta voi myös luoda yhteyksiä kollegoihin, yhteistyökumppaneihin ja alan ammattilaisiin ympäri maailman. Tällä hetkellä LinkedInillä on yli 700 miljoonaa käyttäjää yli 200 maassa.

Miksi LinkedInissä on hyvä olla?

LinkedIn tarjoaa monia etuja sekä työnhakijoille että jo työelämässä oleville ammattilaisille. Tässä muutamia keskeisiä syitä, miksi LinkedInä on hyvä olla:

Verkostoituminen

LinkedIn on erinomainen työkalu ammatillisen verkoston rakentamiseen ja ylläpitämiseen. Voit helposti luoda yhteyksiä nykyisiin ja entisiin kollegoihin, asiakkaisiin, alan asiantuntijoihin ja muihin ammattilaisiin. Verkostoituminen voi avata ovia uusiin mahdollisuuksiin, kuten työpaikkoihin, projekteihin ja yhteistyöhön.

Näkyvyys ja rekrytointi

LinkedIn toimii jatkuvasti päivittyvänä CV:nä, joka on rekrytoijien ja työnantajien saatavilla. Hyvin optimoitu ja päivitetty profiili parantaa näkyvyyttäsi työmarkkinoilla ja lisää mahdollisuuksia tulla huomioiduksi potentiaalisten työnantajien toimesta. Monet yritykset ja rekrytoijat käyttävät LinkedIniä löytääkseen ja arvioidakseen ehdokkaita avoimiin työpaikkoihin.

Uralla eteneminen

LinkedIn voi auttaa sinua löytämään uusia työmahdollisuuksia. Voit hakea avoimia työpaikkoja, verkostoitua rekrytoijien kanssa ja saada tietoa urakehitysmahdollisuuksista.

Ammatillinen brändäys

LinkedIn-profiili tarjoaa mahdollisuuden rakentaa ja vahvistaa henkilökohtaista brändiä. Voit tuoda esiin ammatillisia saavutuksiasi, osaamistasi ja arvojasi. Tämä auttaa luomaan ammattimaisen ja uskottavan kuvan itsestäsi, mikä voi olla hyödyllistä uran edistämisessä ja uusien mahdollisuuksien löytämisessä.

Oppiminen

LinkedInissä on runsaasti resursseja, joiden avulla voit oppia uusia taitoja ja pysyä ajan tasalla alan viimeisimmistä trendeistä. Voit lukea artikkeleita, katsoa videoita ja osallistua webinaareihin.

Lisäksi LinkedIn

 • Auttaa sinua pysymään yhteydessä entisiin kollegoihin ja ystäviin.
 • Tarjoaa mahdollisuuden löytää mentoreita ja oppilaita.
 • Voit jakaa ajatuksiasi ja ideoita blogikirjoitusten ja artikkeleiden avulla.
 • Voit osallistua keskusteluihin ja antaa mielipiteesi alan trendeistä.

LinkedInissä on hyvä olla, jos:

 • Haluat edistää uraasi.
 • Kehittää liiketoimintaasi.
 • Oppia uusia taitoja.
 • Pysyä ajan tasalla alan viimeisimmistä trendeistä.
 • Löytää uusia työmahdollisuuksia.
 • Verkostoitua muiden ammattilaisten kanssa.

Muista

 • Pidä profiilisi ajan tasalla.
 • Ole aktiivinen ja osallistu keskusteluihin.
 • Verkostoitu rohkeasti muiden kanssa.
 • Käytä LinkedIniä oppimiseen ja kehittymiseen.

LinkedIn on tehokas työkalu, jonka avulla voit saavuttaa ammatillisia tavoitteitasi. Jos et vielä ole LinkedInissä, luo profiili jo tänään ja ala hyödyntämään sen tarjoamia mahdollisuuksia.

LinkedIn voi avata ovia, joista et edes tiennyt, että ne olemassa!

Yhteenveto

LinkedIn on monipuolinen ja tehokas alusta, joka tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia ammatilliseen verkostoitumiseen, urakehitykseen ja liiketoiminnan edistämiseen. Olitpa sitten työnhakija, yrittäjä tai kokenut ammattilainen, LinkedIn voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi ja löytämään uusia mahdollisuuksia. Hyvin optimoitu ja aktiivisesti käytetty LinkedIn-profiili on välttämätön työkalu nykypäivän työmarkkinoilla.

Tietoa meistä

Digitoimisto Pulse on erikoistunut somekanavien hallintaan ja sisällöntuotantoon. Aikataulutamme ja julkaisemme organisaatioosi tavoitteisiin sopivaa sisältöä puolestasi. Löydä uusia asiakkuuksia ja syvennä asiakaskokemusta.

Pysy alasi kärjessä tiedon ansiosta. Saat markkinoinnin parhaita käytäntöjä mailiisi 1-2 krt/kk.
* Pakollinen
Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue