Tuotetekstit nopeasti kuntoon 10 kohdan tarkistuslistalla

Tuotetekstit

Uusia tuotteita tulossa verkkokauppasi valikoimaan, etkä meinaa millään päästä alkuun myyvien tuotetekstien kirjoittamisessa?

Tässä kätevä 10 kohdan tarkistuslista, jolla saat tuotetekstit nopeasti kuntoon. Pystyt käyttämään listaa myös palveluidesi tuotteistamisessa avuksi. 

Tuotetekstit nopeasti kuntoon -lista on napattu legendaarisen copywriterin, David Garfinkelin podcastista ja hän nimittää sitä “Four by six” -metodiksi. Avaan kohtia tässä myös oman kokemukseni perusteella toimivilla esimerkeillä. 

Tutustu listaan ja testaa vaikka yhteen tuotteeseen tai palveluun aluksi. Helpottiko kirjoittamista?

4 kysymystä, joihin tuotteesi tai palvelusi pitää antaa vastaus

  • 1. Tuote/palvelu (mikä se on ja mitä se tekee minun hyväkseni asiakkaana)
  • 2. Kuka on tuotteen/palvelun takana ja miksi kuuntelisin häntä (uskottavuus)
  • 3. Ongelma (minkä ratkaisee ja miksi en asiakkaana tule toimeen ilman tätä)
  • 4. Tulokset (mitä tuloksia voin odottaa ja koska)

6 vahvistajaa asiakkaasi ostopäätökselle

  • 5. Arvo (miksi on parempi kuin muut)
  • 6. Todiste (todiste toimivuudesta ja toimiiko juuri minulle asiakkaana)
  • 7. Turvallisuus (vakuuttelu, ei riskiä)
  • 8. Bonus (mitä muuta hyötyä saa tämän ostettuaan)
  • 9. Toiminta (mitä teen sen saadakseni ja mihin menen seuraavaksi)
  • 10. Klousaus

Esimerkit

Käytän esimerkkinä tässä omaa palveluamme “tekninen kääntäminen” ja pidän jokaisen kohdan hyvin pelkistettynä. Järjestyksen ei tarvitse olla sama ja toki graafinen ilme sivuillasi tekee myös ihmeitä ja antaa sopivia “katkoja” pitkään tekstipötköön. 

Muista myös, että jokaista kohtaa ei välttämättä tarvitse tai se ei edes sovi juuri omaan palveluusi tai tuotteesi kuvaukseen.  

1.Tekniseen kääntämiseen kuuluu perehtyminen yrityksesi vastaaviin tuotteisiin/palveluihin, sekä oikean termistön opettelu ja käyttäminen. Sen avulla saat todella hyvän ja ammattimaisen käännöksen ilman asiavirheitä, joka myös mahdollisesti kasvattaa myyntiäsi. 

2. Teen käännöksesi monen vuoden kokemuksella tekniseltä alalta. Olen toiminut tuotepäällikkönä teknisen alan tukkukaupoissa lähes 20 vuotta ja termit ovat minulle tuttuja. Tunnen alan toimintatavat ja asiakkaittesi vaatimukset, sekä pystyn vastaamaan niihin tehokkaasti.

3. Yleinen ongelma teknisen alan käännöksissä on asiakkaidemme mukaan se, että alaa tuntemattomat kääntäjät eivät oikeasti ymmärrä käännettävää sisältöä. Se aiheuttaa joskus jopa vaarallisia “käännöskukkasia”, kun kyse on esimerkiksi kemikaaleista, sähkölaitteista tai vaikkapa henkilösuojaimista. 

4. Avullani saat vakuuttavat käännökset heti ensimmäisestä “testikäännöksestä” alkaen. Huomaat nopeasti, että alaasi perehtyneenä minulla on todella hyvät edellytykset auttaa sinua tuottamaan suomenkielistä tekstiä, jonka termit ovat myös asiakkaidesi käyttämiä. 

5. Oma teknisen alan kokemukseni tuotepäällikkönä antaa sinulle kilpailuetua, koska termien käytön takana on tietoa niiden alkuperästä ja tarkoituksesta kussakin tilanteessa.  

6. Erään asiakkaamme palaute suodatinyksikön käyttöohjeen käännöksestä: “Kiitos! Todella hyvä käännös, eikä ollenkaan sellaisia käännöskukkasia, joita muiden kanssa on tullut vastaan!”

7. Meillä maksat käännöksestä vasta sen hyväksymisen jälkeen, eli pystyt toteamaan laadun aina ennen laskua. Jos jostain syystä en ole pystynyt pääsemään vaatimaasi laatutasoon, niin et maksa mitään.

8. Saat käännöksen halutessasi valmiina InDesign -tiedostona, joka vähentää tiimisi työtä entisestään. 

9. Ota meihin yhteyttä sivustomme kautta, niin pidetään tehokas palaveri projektisi vaatimuksista: https://myyntitekstit.fi/tarjouspyynto-yrityksesi-markkinoinnista/

10. Varma ammattilaisen ote yrityksesi käännöstöihin, sekä mukava ja helppo kaveri yhteistyökumppanina. Lisäksi riskitön yhteistyön aloitus ja testikäännöksen tekeminen mukana paketissa. 

Jos sinulla on käännösprojektia tulossa, niin autan mielelläni. Ota yhteys kohdan 9 tavalla tai voit myös soittaa suoraan 0401597974! – Ari 

Toivottavasti sait esimerkistäni sen ydinajatuksen irti. Kirjoitustapoja on monia ja graafinen ilme yhdistettynä niihin tekee ihmeitä. 

Tämän artikkelin ideana oli siis antaa sinulle helppo peruskaava saada tuotetekstit nopeasti kuntoon (myös palveluasi kuvaavat tekstit). 

Tee ensin yksi testinä ja jos kaava tuntuu omalle kirjoitustavalle hyvältä, niin tee vaikka useampikin. Tarkkaile esim. Google Analyticsistä, miten uudet tekstit toimivat sivuillasi ja tee muutoksia sen perusteella. 

Tietoa meistä

Digitoimisto Pulse on erikoistunut somekanavien hallintaan ja sisällöntuotantoon. Aikataulutamme ja julkaisemme organisaatioosi tavoitteisiin sopivaa sisältöä puolestasi. Löydä uusia asiakkuuksia ja syvennä asiakaskokemusta.

Pysy alasi kärjessä tiedon ansiosta. Saat markkinoinnin parhaita käytäntöjä mailiisi 1-2 krt/kk.
* Pakollinen
Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue